Facebook банитиме росіян за слово "хохли"

Соціальна мережа Facebook почала блокувати росіян за вживання слова “хохли”

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на "Известия".

Адміністрація соціальної мережі Facebook заблокувала на тиждень аккаунт письменника Едуарда Багірова за використання виразу "нещасні хохли". Про це йдеться у відповіді Facebook на прохання Федеральної служби Росії з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій роз'яснити ситуацію із блокуванням.

"Слово "хохли" в такій подачі підпадає під використання таких слів, як "ніггер" та інші і порушує правила спільноти", - повідомляється у відповіді Facebook.

Згідно з правилами соцмережі, акаунти блокують, якщо "існує реальна загроза нанесення фізичної шкоди або пряма загроза громадської безпеки".

Раніше, 29 червня, у своєму пості Багіров висловив захоплення тим, що, незважаючи на санкції і все "спроби розмовляти з Росією з позиції сили", рейтинг  Володимира Путіна досяг абсолютного максимуму. На його думку, головна відмінність між українцями і росіянами полягає в тому, що в Росії генерал Власов вважається зрадником, в той час як лідери Організації українських націоналістів Степан Бандера і Роман Шухевич в Україні - "національні герої". Таким чином, у своєму пості Багіров порівняв росіян і "нещасних хохлів".

Багіров пояснив, що для нього, як для російського письменника, глибоко зануреного в російську літературу, слово "хохли" негативної інтонації не несе.

"Це братнє звернення. Коли мої друзі хохли називають мене кацапом або москалем, мені і в голову не прийде зчитувати в цьому негативну інтонацію. Для мене, як для письменника, вона відсутня. Це слово з російської мови, і нічого поганого в ньому немає. Тим більше, як не крути, хохли - наші брати. Ми єдиний народ. Я б тут нічого негативного не шукав", - сказав він.

У Роскомнагляді зазначили, що вони проти використання у ЗМІ лексикону міжнаціональної ворожнечі, але при цьому вважають, що ставлення керівництва соцмережі до використання тих чи інших виразів має бути однаковим до будь-якого народу, а не вибірковим.