Інопланетянин, космонавт та амурський тигр: росіяни визначили персонажів, які можуть стати талісманом ЧС-2018

Учасники опитування зупинили свій вибір на 10 персонажах для талісмана до чемпіонату світу з футболу 2018 року

Про це поінформував оргкомітет "Росія-2018", повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Р-спорт.

"Десять найпопулярніших персонажів, яких росіяни хочуть бачити в якості талісмана чемпіонату світу з футболу в Росії - амурський тигр, богатир, вовк, далекосхідний леопард, жар-птиця, інопланетянин, космонавт, кіт, ведмідь і робот. Такі підсумки онлайн-опитування про вибір персонажів для створення талісмана, в якому взяла участь 51 тисяча вболівальників, - йдеться в заяві. - Головними атрибутами майбутнього талісмана росіяни вважають футбольний м'яч і бутси. Свисток, годинники, рукавички і рюкзак вболівальника назвали серед інших аксесуарів персонажа".

Директор ФІФА з маркетингу Тьєррі Вайль зазначив, що "для ФІФА важливо знати і розуміти побажання російської громадськості з приводу персонажів для талісмана".

"Талісман чемпіонату світу буде грати ключову роль в створенні хвилюючою атмосфери навколо турніру і повинен бути пов'язаний як з місцевими вболівальниками, так і з любителями футболу з-за кордону. На другому етапі кампанії ми запросимо студентів мистецьких вузів попрацювати над своїми варіантами дизайну талісмана на основі десяти найпопулярніших персонажів, щоб російські креативні ідеї знайшли відображення в одному з ключових елементів бренду чемпіонату світу", - сказав він.

На фінальній стадії кампанії з розробки талісмана три кращі роботи будуть представлені для всеросійського голосування. Церемонія презентації офіційного талісмана ЧС-2018 відбудеться в 2016 році.

Раніше вболівальники висміяли логотип чемпіонату світу-2018.