Зустріч контактної групи щодо Донбасу в Мінську перенесли на 7 липня

Засідання чотирьох робочих підгруп і Тристоронньої контактної групи за участі України, Росії та ОБСЄ з приводу деескалації ситуації в Широкиному відбудеться в Мінську 7 липня

Нову дату зустрічі, замість анансованої на 2 липня, назвав представник України у робочій підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

“Російська сторона повідомила, що вона поки що не готова”, - пояснив Марчук причину переносу.

Він також нагадав, що Україна надала Росії дві пропозиції щодо створення зони безпеки у районі Широкиного і щодо відведення важких озброєнь калібром менше 100 мм для артилерії, 85 мм – для мінометів і всіх типів танків.

Генеральний штаб пропонує відвести на максимальну дальність стрільби (15 км) зазначеного озброєння. Тобто Україна відводить його від нинішньої лінії зіткнення, а бойовики - від лінії, визначеної Мінськими угодами в лютому цього року.

“Де-факто, це має бути створена 30-кілометрова зона розведення. Але по всій лінії зіткнення, окрім Широкиного, яке стоїть на шляху до Маріуполя, є ще ціла низка гарячих точок, і дуже критичних”, - додав Марчук.

Раніше про зрив Росією засідання контактної групи повідомила представниця ОБСЄ у тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Хайді Тальявіні.

Нагадаємо також, що про припинення вогню у Широкиному контактна група домовилась в Мінську наприкінці травня.