МЗС Росії викликало посла Фінляндії через заборону в'їзду в країну Наришкіну

Посла Фінляндії в Москві Ханн Хімані викликано в Міністерство закордонних справ Росії після рішення фінської влади заборонити в'їзд до Гельсінкі главі російської делегації в Парламентській асамблеї ОБСЄ Сергію Наришкіну

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Русская служба ВВС".

У російському МЗС заявили, що дії Фінляндії розцінюються "як відверто недружні, що не відповідають принципам добросусідства і завдають шкоди російсько-фінляндським відносинам".

Рішення фінської влади в МЗС Росії назвали неприйнятним.

"Посилання на те, що ці парламентарії включені в "санкційні списки" Євросоюзу, абсолютно недоречні. Рішення ЄС не можуть служити виправданням для відходу Фінляндії від її міжнародних зобов'язань, коли країна виступає організатором проведення щорічного засідання Парламентського органу ОБСЄ".

Раніше стало відомо, що вся російська делегація пропустить з'їзд Парламентської асамблеї ОБСЄ. Спікер Держдуми і голова делегації Сергій Наришкін пояснив, що причиною бойкоту стала відмова влади Фінляндії впустити в країну кількох представників російської сторони, в тому числі і його самого.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав обурливою і неприйнятною відмову спікеру Держдуми Росії Сергію Наришкіну у в'їзді у Фінляндію на сесію ПА ОБСЄ.