На базі відпочинку Львівщини сталося масове отруєння дітей

Міліція з’ясовує обставини отруєння 19 дітей та двох вихователів, які відпочивали у Сколівському районі Львівської області

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ГУ МВС України у Львівській області.

"До Сколівського райвідділу міліції 1 липня близько 7:00 надійшло повідомлення про те, що протягом ночі з бази відпочинку в Сколівську центральну районну лікарню було доставлено 21 людину з отруєнням", - йдеться у повідомленні.

Серед потерпілих 19 дітей віком від 11 до 17 років та двоє жінок. Лікарі надають госпіталізованим необхідний комплекс лікування. Їхній стан задовільний.

Призначено низку експертиз, правоохоронці встановлюють обставини події.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, наприкінці травня на Львівщині дев'ятеро вихованців дитсадка потрапили до інфекційної лікарні з харчовим отруєнням.