Охоронці не дозволили Обамі помилуватися ЛГБТ-веселкою на Білому домі

Президент США Барак Обама поскаржився журналістам, що він не зміг разом з американцями відсвяткувати легалізацію одностатевих шлюбів Верховним судом

За його словами, цього не допустила Секретна служба США, яка відповідає за охорону президента, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

"У мене не було можливості прокоментувати, наскільки добре Білий дім виглядав у кольорах веселки", - сказав Обама під сміх журналістів.

"Бачити, що люди зібралися зовні красивим літнім вечором, дихають на повні груди, відчувають, що їх приймають (в суспільстві, - ред.), відчувати, що вони мають право на любов, - це було круто", - зазначив Обама.

Однак, за словами президента США, йому не вдалося вийти з Білого дому. "Єдина погана деталь цього була в тому, що я не міг вийти і поглянути на це сам, бо мені, а вірніше, Секретній службі, довелося б вивести всіх людей. Так що я міг тільки дивитися на це на екрані телевізора. Це момент, який варто було посмакувати", - додав Обама.

Верховний суд США минулого тижня ухвалив, що право на шлюб поширюється на одностатеві шлюби, чим узаконив такого роду союзи на всій території США. У зв'язку з рішенням Верховного суду Білий дім підсвітили кольорами веселки - символом ЛГБТ-руху.