Порошенко обговорив з президентом ЄБРР допомогу Україні

Президент Петро Порошенко провів зустріч із делегацією Європейського банку реконструкції та розвитку на чолі з президентом Сумою Чакрабарті

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на прес-службу президента України.

Співрозмовники обговорили хід реформ в Україні, зокрема боротьбу з корупцією, реформи в енергетичному та банківському секторах.

Глава держави підкреслив, що, незважаючи на труднощі, Україна проводить реформи.

"Першочергово – боротьба з корупцією", – запевнив Петро Порошенко, поінформувавши про хід запуску Національного антикорупційного бюро. Він також повідомив про боротьбу з корупцією у судовій системі, наголосивши: "Позиція влади: жодної толерантності до корупції".

Президент наголосив на важливості продовження взаємодії з ЄБРР для державного та приватного сектора. Глава держави відзначив роботу НБУ та Міністерства фінансів із стабілізації банківського сектору.

"Нині банківський сектор більш прозорий та ефективний", – наголосив Порошенко.

Україна особливо зацікавлена у поглибленні співпраці з ЄБРР у реформуванні енергетичного сектора.

У свою чергу президент ЄБРР Сума Чакрабарті зазначив, що співпраця з Україною є важливою для Європейського банку реконструкції та розвитку.

"Перед Україною стоять складні виклики", – сказав він і відзначив ефективність українського уряду. Президент ЄБРР наголосив на важливості координації для визначення, якої саме підтримки потребує Україна.