Пожежу біля Чорнобиля загасили, - ДСНС

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявляє, що загоряння трав'яного настилу на території "Чорнобильської пущі" локалізовано

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Facebook Чечоткіна.

"Зараз вже локалізували загоряння трав'яного настилу по всіх шістьох вогнищах на території комплексу лісового господарства" Чорнобильська пуща ", а саме поблизу селищ Поліське, Ковшилівка, Глінка, Стара Красниця, Луб'янка і Бички. У районі селищ Поліське і Бички наші підрозділи здійснюють гасіння окремих ділянок трав'яного настилу в межах контрольованого периметра", - написав він.

Чечоткін також зазначив, що в районі селищ Глінка, Луб'янка і Ковшилівка проводиться гасіння 4 осередків тліючого торфу.

Нагадаємо, сьогодні зранку у ДСНС повідомляли, що рятувальники намагаються загасити пожежу в 5 селах біля Чорнобиля. До ліквідації вогню було залучено 27 одиниць техніки та 192 особи.

Як повідомлялося, у санепідемстанції наголосили, що пожежа біля Чорнобиля не вплинула на радіацію в Києві. Проте безпосередньо у Чорнобильській зоні вчені зафіксували перевищення норми радіації.