Режисер "Хайтарми" екранізує роман Кокотюхи

Зйомки повнометражного українського фільму за романом Кокотюхи "Червоний" розпочнуться на початку 2016 року

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням "Вести".

На початку 2016 року почнеться підготовчий процес до зйомок повнометражного українського фільму, що стане екранізацією роману Андрія Кокотюхи "Червоний". Режисером виступить Ахтем Сейтаблаєв.

Крім зйомок повнометражної стрічки передбачено виробництво і телевізійного формату. Продюсер екранізації "Червоного" - Володимир Філіппов. "Тут взаємодіють Герой Радянського Союзу, колишній льотчик-винищувач, а другий - герой УПА. І того, й іншого заслали в табори за їхні погляди - обидва мріяли і боролися за незалежність України. Суть в тому, що українці завжди мріяли про незалежність, але в досягненні цієї мети вдавалися до радикальних методів", - розказав продюсер.


 
За його словами, в Україні бракує професійних сценаристів. "Є небагато хороших українських сценаристів, і вони працюють на кіноіндустрію інших країн, бо там їм платять пристойні гонорари, не те що у нас", - сказав продюсер.
 
За словами письменника Андрія Кокотюхи, сьогодні у нього вже чотири пропозиції про екранізацію його романів. Зокрема переговори веде режисер Анатолій Матешко ("Трубач").
 
"Відверто кажучи, рівень більшості сценаристів зараз не високий. А в українській сучасній літературі якраз з'явилося чимало хороших творів, які хочеться і можна екранізувати", - зазначив Анатолій Матешко.
 
Сам Андрій Кокотюха вважає причинами своєї затребуваності те, що раніше в Україні знімалося знеособлене кіно, а дія його романів відбувається у конкретних містах: "Із сучасних російсько-українських серіалів було незрозуміло, в якому місті відбувається дія. Позначаються тільки Москва або Санкт-Петербург. А глядачеві потрібні впізнавані і чіткі місця і обставини. У голлівудському кіно немає абстрактної поліції, це обов'язково копи з Майамі або Нью-Йорка, і між ними є різниця".