Російські телевізійники змусили Жванецького перервати монолог про кремлівське телебачення

Монолог, який викликав невдоволення телеакадеміків під час церемонії нагородження премії "ТЕФІ", називався "Дедушка и девушка", призвів до того, що з телеверсії премії "вирізали" увесь виступ відомого сатирика

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Монолог будувався на діалозі молодої співробітниці телеканалу, яка вчить старого письменника-сатирика тому, як треба жартувати на ТБ. Не виключено, що для Жванецького це особиста історія. Або написана з досвіду його колег, які співпрацювали з ТБ.

"Це телебачення, це не для розумних, дід. Для рейтингу в лоб треба. Вдома будеш натякати бабці своїй, а з екрану - репризою в дих!" - зачитував сатирик зі сцени.

Коли присутні, у тому числі й генеральний директор "Первого канала" Костянтин Ернст, почали здогадуватися, куди хилить Міхал Міхалич, посмішки трансформувалися у стиснуті губи.

"Розхитувати натяками ми тобі не дамо. Один натяк - і тебе нема. Ще раз пожартуєш - вилетиш разом з талантом, натяком. Ми вгору працюємо, дідусю! Ну як тобі сказати, щоб ти зрозумів? .. Ми викликаємо луну: сказали - і чекаємо. Приходить відлуння вже виправлене і доповнене", - продовжував Жванецький.

На словах "каналів багато, а відлуння у нас одне" вірні слуги Кремля не витримали і стали перебивати письменника вигуками із зали. На що сатирики попросив їх заспокоїтися. 

"Пацани, спокійно! Сувора публіка. Гаразд, давайте що-небудь інше...", - сказав він і відкрив інший монолог.