Японський стартап запускає "метеоритний дощ" на замовлення

Японський стартап ALE зробить "метеоритний дощ" на замовлення. "Падаючу зірку" можна буде замовити по телефону

Про це повідомляє Еспресо.TV з посилнням на Phys.org.

"Падаючі зірки" - це групи дрібних уламків більш великих небесних тіл, що продовжують мандрівку по Сонячній системі. Коли Земля перетинається з одним із них, в небі спалахують "зірки".

Відбувається таке лише тоді, коли сходяться траєкторії орбітальних рухів планети і цих потоків. Але якщо романтичний момент не терпить, то скоро люди зможуть набрати потрібний номер - і зірки з неба так і посиплються.

"Вони, звичайно, будуть штучними, - говорить Олена Окаджіма (Lena Okajima), глава компанії, - але я хочу зробити їх дійсно гарними і вражаючими для глядачів".

Компанія планує виводити на орбіту мікросупутники, заповнені безліччю крихітних гранул, які будуть викидатися за командою з Землі. На один "сеанс" вистачить  пару десятків  гранул, складених за спеціальною формулою, для особливо ефектного світіння.

Входячи в земну атмосферу на швидкості близько 8 км/с, вони будуть спалахувати не гірше справжніх "падаючих зірок", а можливо і краще них.

Зацікавилися проектом і вчені: такі штучні потоки зможуть дати їм досить рідкісний шанс краще дослідити, що відбувається в атмосфері на висоті близько 60 км - в області, яка є занадто високою для звичайних літаків, але занадто низькою для супутників. 

Очікується, що вартість такого "феєрверку" складе близько $ 8100.