Україна, Росія та ЄС узгодили позиції щодо реструктуризації боргу

Під час тристоронньої зустрічі у Вашингтоні між спеціальним комітетом кредиторів України, представниками українського уряду, а також Міжнародного валютного фонду сторони узгодили позиції в питанні реструктуризації держборгу України

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

Водночас ключових домовленостей не було досягнуто.

"Представники МВФ сьогодні взяли участь у технічній нараді між спеціальним комітетом кредиторів України і українською владою в штаб-квартирі МВФ у Вашингтоні. Під час зустрічі були обговорені цілі операцій з реструктуризації державного боргу (України, - ред.), а також середньострокові макроекономічні рамки підтримки програми фонду, як зазначено в розширеній домовленості (EFF), затвердженій Виконавчою радою МВФ 11 березня 2015 року", - зазначається за результатами зустрічі в офіційному повідомленні Фонду.

МВФ також закликав Україну та її кредиторів "продовжувати зусилля в напрямку досягнення домовленостей у відповідності до цілей фінансування та операцій із заборгованістю в рамках програми економічних реформ влади, підтримуваної МВФ".

Тим часом, за інформацією джерела, наближеного до переговорів у Вашингтоні, стало відомо, що основна мета нинішньої зустрічі від самого початку не передбачала досягнення будь-яких ключових домовленостей між Україною і кредиторами.

Переговори мали технічний характер, під час них сторони звірили економічні показники та прогнози по Україні, зокрема, щодо "спроможності української сторони виплачувати борги".