"Ні" на референдумі виключить Грецію із єврозони, - голова Єврогрупи

Голова Єврогрупи Йерун Дейсселблум заявив, що зміна умов угоди про фінансову допомогу Греції не відбудеться, навіть якщо громадяни проголосують проти них

Про це Дейсселблум сказав у виступі перед парламентом Нідерландів, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

"Голосування на референдумі в неділю, 7 липня, "проти" пропозицій кредиторів означатиме, що Греції не буде місця в єврозоні", -  сказав він.

За його словами, грецькі виборці повинні позбавитись від ілюзії, що вони отримають більш вигідні пропозиції від своїх кредиторів шляхом голосування "ні" на референдумі.

Референдум покаже, чи готові греки робити болючі жертви, щоб залишитися в зоні дії євро. Зокрема це зменшення соціальних видатків з бюджету.

"Якщо люди кажуть, що вони цього не хочуть, немає не тільки підстав для нової програми (допомоги. – Авт.), немає підстав також для того, щоб Греція лишалася в єврозоні".

Соцопитування показало, що підтримати уряд Греції готові 43% населення, підтримати умови європейських кредиторів готові 47%.

Нагадаємо, Єврогрупа відмовила на останні пропозиції уряду Греції щодо продовження програми фінансової допомоги і чекатиме на результати референдуму.

Греція 30 червня офіційно вступила в дефолт за кредитами, наданими МВФ. Також закінчився термін дії програми порятунку грецької економіки, ухваленої МВФ та ЄС.