Кількість жертв унаслідок пожежі на нафтобазі зросла

Число жертв пожежі на нафтобазі під Васильковом збільшилося до шести

Про це на своїй сторінці у Facebook написала радник президента України Ольга Богомолець, повідомляє Еспресо.TV.

Повідомляється, що ще один працівник нафтобази БРСМ Олексій Климач отримав 96% опіків шкіри в результаті вибуху й пожежі на нафтобазі БРСМ.

При цьому Богомолець зазначила, що французи готові були взятися за лікування чоловіка та провести операцію із пересадки шкіри.

"Але везти було небезпечно й не було впевненості у тому, що навіть висококласні фахівці візьмуться за операцію. Ще вчора ми чекали відповідь від французької клініки. Сьогодні вже виявилося пізно. Олексій помер", - повідомила вона.

Нагадаємо, під Києвом 8 червня на території нафтобази компанії "БРСМ-Нафти" сталося загоряння одного з резервуарів із пальним. Пізніше вогонь перекинувся на інші резервуари. За час пожежі на нафтобазі сталася низка вибухів. У результаті пожежі загинули 5 осіб і постраждали 15.

За фактом пожежі МВС відкрило кримінальну справу.

Суд обрав запобіжний захід для головного інженера ТОВ "Паркомтранс" Юрія Южаніна, який відповідав за безпеку праці та експлуатацію нафтобази "БРСМ-Нафта" під Києвом, у вигляді домашнього арешту з електронним браслетом. 

Аваков запропонував заарештувати майно компанії "БРСМ-Нафта" для забезпечення позову держави до компанії компенсації збитків державі у зв'язку з пожежею на нафтобазі. Також міністр внутрішніх справ пообіцяв опублікувати вражаючі результати розслідування по "БРСМ-Нафті".