Одеський кінофестиваль відкриє сюрреалістична французька комедія

Фільм Квентіна Дюп'є "Реальність" стане відкриттям 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ОМКФ.

Вже наступного тижня, 10 липня, стартує 6-й Одеський міжнародний кінофестиваль. Відкриється він в Одеському академічному театрі музичної комедії ім. М. Водяного сюрреалістичною комедією французького режисера Квентіна Дюп'є "Реальність".

"Реальність" - п'ята повнометражна картина ексцентричного французького режисера Квентіна Дюп'є, номінована на приз Венеціанського кінофестивалю. Дюп'є запрошує глядача за лаштунки творчого кінопроцесу, слідуючи за героєм-оператором, який намагається знайти ідеальний крик для свого дебютного фільму жахів. Образ початківця режисера втілив французький актор Ален Шаба, який здобув широку популярність як режисер і виконавець ролі Цезаря в кіноверсії коміксу "Астерікс і Обелікс: Місія Клеопатра". Вперше "Реальність" була представлена в програмі "Горизонти" 71-го Венеціанського кінофестивалю.

Квентін Дюп'є - популярний електронний музикант і діджей, який виступає під псевдонімом Месьє Вазо (Mr. Oizo). Він дебютував у кіно в 2007 році з фільмом "Зміни обличчя". Комедійний хоррор Дюп'є "Шина" брав участь у міжнародній конкурсній програмі 1-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

На церемонії відкриття почесному гостю 6-го ОМКФ - британському кінокомпозитору Майклу Найману буде вручений Золотий Дюк за внесок у кіномистецтво.