Під Кабміном відбулася акція проти будівництва лінії електропередач біля житлових будинків

Близько ста осіб, жителів села Дмитрівка Києво-Святошинського району, провели акцію під стінами Кабінету міністрів з вимогою припинити вирубку лісу та прокладання лінії електропередач в неприпустимій близькості від їх будинків

З відповідним листом вони звернулися до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Згідно зі зверненням, будівництво високовольтної повітряної лінії потужністю 750 кВ ДП НЕК "Укренерго" почалося кілька тижнів тому і найближчим часом може дійти до лінії села - вздовж вулиці Вишнева, де розташовано близько 50 житлових будинків.

Місцеві жителі побоюються, що розміщення високовольтної лінії може не тільки порушити екологію території села, але і вплинути на здоров'я всіх, що живуть поруч.

Адже згідно з наказом Міністерства охорони здоров'я № 239 від 01.08.1996 р., відстань від населеного пункту до осі повітряної лінії потужністю 750 кВ має становити не менше 250 метрів. Проте, як зазначили учасники акції, проект маршруту високовольтної лінії місцевій громаді не надавали. Так само не були проведені громадські слухання щодо прокладання лінії електропередач.

У зв'язку з цим, місцеві жителі вимагають терміново припинити будівництво лінії електропередач і переглянути технічну частину проекту, щоб максимально віддалити її прокладання від житлових будинків села Дмитрівки.

Учасникам акції вдалося поспілкуватися із заступником міністра енергетики-начальником штабу з будівництва даної лінії Олександром Светеликом, який пообіцяв розібратися в ситуації до наступного вівторка.