Правляча коаліція Греції розкололась через референдум

Молодші партнери партії влади СІРІЗА заговорили про особливу позицію щодо референдуму

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на грецьку газету Ekathimerini.

Троє депутатів партії "Незалежні греки" говорять, що коли підтримали референдум, вони мали на увазі зовсім інше.

Партія входить до правлячої коаліції, а її голова Панос Камменос зараз – міністр оборони країни.

"Коли я в суботу голосував на підтримку референдуму, я мав впевненість, що не буде контролю капіталу", - цитує видання депутата Вассіліса Коккаліса. Він каже, що не мав наміру спричинити закриття банків.

Депутат Костас Дамаволітіс каже, що тепер бачить – голосування відбудеться за те, чи залишиться Греція в зоні дії євро, чи повернеться до драхми. Тому він закликає підтримати умови, які висувають кредитори для надання допомоги і проголосувати "так".

Нарешті, депутат Дімітріс Камменос закликав відкласти референдум та повернутися за стіл переговорів.

Голова Єврогрупи Йерун Дейсселблум заявив, що зміна умов угоди про фінансову допомогу Греції не відбудеться, навіть якщо громадяни проголосують проти них.

Соцопитування показало, що підтримати уряд Греції готові 43% населення, підтримати умови європейських кредиторів готові 47%.

Нагадаємо, Єврогрупа відмовилася від останніх пропозицій уряду Греції щодо продовження програми фінансової допомоги і чекатиме на результати референдуму.

Греція 30 червня офіційно вступила в дефолт за кредитами, наданими МВФ. Також закінчився термін дії програми порятунку грецької економіки, ухваленої МВФ та ЄС.