Росіяни ледь не побудували стадіон ЧС-2018 на кістках героїв Сталінграда

Бліндаж з останками полеглих у Сталінградській битві воїнів виявлений сьогодні у Волгограді при будівництві стадіону "Арена-Перемога" до ЧС-2018

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"Майже 100%, що це останки червоноармійців, бо солдати вермахту до цього місця просто не дійшли", - каже заввідділом пошукової роботи музею-заповідника "Сталінградська битва" Георгій Таєв.

Керівник проекту "Стадіон Волгоград" компанії "Стройтрансгаз", директор будівництва Сергій Камін уточнив, що "кістки були виявлені при земляних роботах, які вів екскаватор на східному схилі будівництва. Як годиться в таких випадках, ми відразу припинили роботи, повідомили в поліцію і пошуковикам. Подальші розкопки будуть вести фахівці", - зазначив Камін.

Раніше на місці демонтажу старого Центрального стадіону і початку будівництва на його місці "Арени-Перемоги" було знайдено понад 20 різних боєприпасів, що пролежали в землі з часів Сталінградської битви. Їх знешкодили сапери МВС.

"Арена-Перемога" на 45 тисяч місць зводиться на місці демонтованого Центрального стадіону між Мамаєвим курганом і правим берегом Волги. Під час Сталінградської битви (липень 1942 - лютий 1943 роки) тут точилися запеклі бої.

Замовником будівництва нової футбольної арени у Волгограді є ФГУП "Спорт-Ін", генпідрядником - "Стройтрансгаз". Вартість контракту 16,2 млрд рублів, термін закінчення робіт - листопад 2017 року.