Щоб врятувати Грецію, треба не менше 50 млрд євро, - МВФ

Для поліпшення економічного становища Греції необхідна допомога в розмірі 50 млрд євро

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на "interfax.ru".

У доповіді МВФ по Греції наголошується, що та частина пакету допомоги, яка припадає на кредиторів у Євросоюзі, склала би близько 36 мільярдів євро.

Також Міжнародний валютний фонд прогнозує значне уповільнення економічного зростання Греції в 2015 році: 0% в порівнянні з 2,5%, які очікувалися раніше.

Як повідомлялося, на 5 липня в Греції запланований референдум із питання про угоду з міжнародними кредиторами. За словами прем'єр-міністра Греції Алексіса Ціпраса, на референдумі не йтиметься про можливий вихід країни з єврозони. Правляча коаліція країни розкололась через референдум.

Голова Єврогрупи Йерун Дейсселблум заявив, що зміна умов угоди про фінансову допомогу Греції не відбудеться, навіть якщо громадяни проголосують проти них.

Соцопитування показало, що підтримати уряд Греції готові 43% населення, підтримати умови європейських кредиторів готові 47%.

Нагадаємо, Єврогрупа відмовилась від останніх пропозицій уряду Греції щодо продовження програми фінансової допомоги і чекатиме на результати референдуму.

Греція 30 червня офіційно вступила в дефолт за кредитами, наданими МВФ. Також закінчився термін дії програми порятунку грецької економіки, ухваленої МВФ та ЄС.