У Росії та Криму хочуть таврувати афіші артистів, які підтримують Україну

На афішах музикантів можуть з'явитися позначки: "Підтримує ідеологію українських нацистів та кривавий євромайдан"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Известия".

У Росії так бояться вільнодумства, що залучають все більше заходів для його попередження. Так, зокрема, представники російської партії "Коммунисты России" звернулися до міністра культури Володимира Мединського з вимогою "маркувати" афіші артистів, які підтримували Революцію Гідності в Україні.

На думку керівника партії Максима Сурайкіна, до таких артистів варто віднести Андрія Макаревича, Земфіру на інших виконавців. Сурайкін просить вказувати на афішах та квитках наступне: "Підтримує ідеологію українських нацистів та кривавий євромайдан".

У Криму ж наголошують, що "виступ таких артистів неможливий" через те, що "влада не гарантує безпеку цим артистам".

Мінкультури Росії не коментує ці заяви. За словами ж Андрія Макаревича, ця пропозиція про маркування "йде або від негідників, або від нездорових людей". 

Антон Сорвачов, який уклав "чорний список", нарахував близько 60 митців, які публічно підтримали Євромайдан. 

"У чорному списку значаться такі діячі мистецтва, як музикант Андрій Макаревич, співачка Земфіра, стиліст Сергій Звєрєв, політичний діяч Ірина Хакамада та інші", - сказав він.

Земфіра "завинила" перед росіянами тим, що висловила підтримку гурту "Океан Ельзи", чиї концерти були скасовані. На своєму сайті співачка опублікувала любительський запис каверу на пісню "Вiдпусти".