Яценюк чекає реакції ГПУ щодо посадовців, яких він звільнив

Глава уряду очікує реакції Генеральної прокуратури щодо посадовців, звільнених Урядом за результатами службових розслідувань

Про це прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив на засіданні колегії Міністерства інфраструктури, передає Еспресо.TV.

Глава Уряду повідомив, що дав доручення невідкладно провести відповідне службове розслідування щодо відстороненного голови Державіаслужби Дениса Антонюка. 

"У рамках цього службового розслідування прошу запросити всі авіакомпанії, які брали участь в конкурсі. В тому числі компанію "Атлас Джет", яка повинна публічно сказати, чи вважає, що цей конкурс сфальшований, чи ні", - зазначив Яценюк.

Яценюк також наголосив, що, аби встановити істину, він готовий до прийняття найбільш жорстких рішень..

Він також підкреслив, що очікує реакцію від Генеральної прокуратури України "по всім особам, які були звільнені Урядом, по яким були проведені службові розслідування, але які чомусь до сьогоднішнього дня ще не сидять у тюрмі".

"І тільки ти починаєш когось звільняти, тільки ти починаєш розслідувати їхню корупційну діяльність, вони зразу стають всі «борцями з корупцією». Вони, виявляється, боролися з корупцією. Правда, тихо, і про це ніхто не знав", - додав глава уряду.

Нагадаємо, Арсеній Яценюк підписав розпорядження Уряду про відсторонення керівника Державіаслужби Дениса Антонюка, з яким поскандалив Саакашвілі.

Водночас, сьогодні, 2 липня парламент відправив у відставку міністра екології Ігоря Шевченка.