Екс-міністр Шевченко судитиметься з Ляшком

Колишній міністр екології Ігор Шевченко збирається подати позов проти Олега Ляшка та ще кількох депутатів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Ігор Шевченко пообіцяв, що притягне до відповідальності за наклеп на свою адресу кількох народних депутатів, зокрема, лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

Екс-міністр збирається вести боротьбу з корупцією, робити реформи.

"Я створю політичну команду якісно нових людей, таких як Саша Боровик і Павло Шеремета, яких Яценюк "вичавив" з уряду, як зараз вчиняє зі мною", - заявив Шевченко на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

Свою відставку  Шевченко пояснив тим, що намагався проводити реформи у своєму відомстві та протистояти корупції, а не за політ на чартерному рейсі з Ніцци.

"Мене звільнили через цілком інші причини. Головна причина мого звільнення в тому, що я повернув у державну власність 22 родовища нафти і газу, які були вкрадені бандою Януковича. Зараз мене хочуть звільнити для того, щоб повернути фірмі Ставицького ці родовища через Вищий адміністративний суд", - стверджує Шевченко.

Нагадаємо, що 2 липня Верховна Рада відправила Ігоря Шевченка у відставку. "Атака" на міністра екології Ігоря Шевченка почалась із заяв лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка щодо польотів міністра на літаку олігарха та екс-регіонала Олександра Онищенка у той час, коли під Києвом горіла нафтобаза.

Пізніше прем'єр Арсеній Яценюк ухвалив рішення про проведення службової перевірки для підтвердження фактів такого польоту міністра.

Згодом Шевченко звернувся із запитом до ГПУ, аби там перевірили заяви Ляшка.