"Яндекс.Таксі" і Gettaxi заперечують претензії таксистів Петербурга

Gettaxi і "Яндекс.Таксі" заперечують претензії таксистів Санкт-Петербурга, які звернулися до губернатора Георгія Полтавченка з проханням заборонити ці Інтернет-сервіси

Про це передає Еспресо.TV. із посиланням на "ТАСС".

У "ГетТаксі Рус" повідомили, що компанія працює тільки з ліцензованими перевізниками. При цьому для замовника дійсно встановлена ​​мінімальна ціна на поїздку в розмірі 50 рублів, але компанія компенсує водієві збитки - для них мінімальна вартість поїздки становить 350 руб. в Москві і Санкт-Петербурзі.

"ТОВ "ГетТаксі Рус" веде свою діяльність з дотриманням всіх законів Росії і здійснять виплату всіх податків, передбачених чинним законодавством Росії", - наголосили в компанії.

Представник сервісу "Яндекс.Таксі" розповів, що компанія працює тільки з офіційними таксопарками і диспетчерськими.

"Усі водії в системі мають дозволи на перевезення пасажирів і багажу від комітету з транспорту", - розповів він, уточнивши, що "дуже багато уваги приділяємо якості і безпеки послуги".

При цьому сервіс не бере комісію з таксопарків, а також компенсує водіям частину вартості за короткі поїздки.

Нагадаємо, наразі петербурзькі таксисти чекають офіційної відповіді губернатора на своє звернення, у якому попросили заборонити Uber, Gettaxi і "Яндекс.Таксі". Таксисти скаржаться на те, що сервіси встановлюють занадто низькі ціни, не сплачують податків і не відповідають за своїх водіїв.

Вони називають ситуацію на ринку міста критичною, зазначаючи, що Петербург перетворився на маркетингове поле битви "за зниження тарифів" між трьома глобальними Інтернет-додатками за викликом таксі. 

Як повідомлялося, сервіс таксі Uber оголосив про пошук генерального директора у місті Києві.