Нідерланди "за" створення трибуналу щодо збитого Боїнга МН17

Нідерланди підтримали ідею створення міжнародного трибуналу для суду над підозрюваними в атаці на пасажирський "Боїнг", збитий на сході України

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте звернувся до Австралії, Бельгії, Малайзії та України з проханням підтримати в ООН ідею створення міжнародного трибуналу. Про це пише Еспресо.TV із посиланням на ВВС.

"Справедливість для жертв аварії від початку була для нас пріоритетом", - підкреслив він.

Напередодні Малайзія поінформувала Раду безпеки ООН про свій намір домагатися створення трибуналу. Раніше з такою ідеєю в ООН виступив глава МЗС Нідерландів Берт Кундерс.

Росія відреагувала різкою критикою пропозиції. Заступник глави російського МЗС Геннадій Гатілов заявив, що Москва вважає цю ідею "несвоєчасної і контрпродуктивною".

Пасажирський "Боїнг" "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії 17 липня 2014 над Донецькою областю. У результаті загинули 283 пасажири і 15 членів екіпажу.

Більшість експертів припускає, що причиною катастрофи літака стало попадання в нього ракети "земля-повітря".

Українська влада стверджує, що "Боїнг" збили проросійські сепаратисти з системи "Бук", яку їм надала російська сторона. У РФ ці звинувачення відкидають й говорять про можливу відповідальність Збройних сил України.

Розслідування причин трагедії триває.