ONUKA виступить на закритті Одеського кінофестивалю

Окрім виступу однієї з найпопулярніших нині співачок України, закриття фестивалю відзначиться стрічкою японської режисерки

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ОМКФ.

На закритті 6-го Одеського МКФ, 18 липня, виступить найяскравіший артист нової української музичної сцени — електронний гурт ONUKA. ONUKA - спільний проект Євгенія Філатова (The Maneken) та Нати Жижченко (экс-Tomato Jaws), що поєднує електронне звучання із традиційними українськими інструментами - трембітами, валторнами, бандурами й сопілкою. За минулий рік гурт дав два сольні концерти в столичному клубі Sentrum з повним аншлагом й попередньому soldout, посів перше місце в хіт-параді українських продажів на iTunes, a також одержав Національну музичну премію YUNA у номінації "Відкриття року". У серпні колектив представить Україну на найбільшому фестивалі Європи Sziget Festival у Будапешті. Для гостей урочистого закриття 6-го Одеського МКФ ONUKA виконає декілька композицій з однойменного дебютного альбому.

Окрім цього, на закритті фестивалю покажуть нову роботу представника молодого японського кінематографа Наомі Касаве "Ан". Картина, що відкривала конкурсну програму "Особливий погляд" Канського МКФ, знята за мотивами роману Тетсуі Акікави. Тонка й сентиментальна стрічка розповідає про 70-річного Токуе, котрий влаштувався на роботу в магазинчик традиційних японських солодощів завдяки своєму дивному рецепту начинки для тістечка дораякі. Показ фільму представлять гості ОМКФ — виконавиця головної ролі, визнана кіно й телеакторка Японії Кірін Кікі, і сценарист Дуріан Сукегава.

Режисер "Ан" Наомі Касаве відома своїми мінімалістичними документальними й ігровими фільмами із численними вкрапленнями автобіографічних елементів. В 28 років Кавасе одержала "Золоту камеру" Канського кінофестивалю за свій повнометражний дебют "Сузаку", ставши наймолодшою у світі власницею цієї нагороди. Через 10 років її фільм "Жалобний ліс" переміг у Каннах, отримавши Гран-прі.

На церемонії нагородження переможців 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю, яка пройде у Фестивальному палаці 18-го липня 2015, гостеві фестивалю американському режисерові Даррену Аронофскі буде вручений почесний "Золотий Дюк" за внесок у кіномистецтво.

Нагадаємо, Одеський міжнародний кінофестиваль проходитиме з 10 до 18 липня. Відкриє його сюрреалістична французька комедія Квентіна Дюп'є "Реальність". У програмі фестивалю заплановано чимало цікавого, зокрема буде представлена програма Music Docs, у якій покажуть документалки про видатних музикантів.