Покупки можна буде оплачувати за допомогою селфі

MasterCard вже восени поточного року може дозволити покупцям оплачувати свої покупки за допомогою селфі

Про це передає Еспресо.TV. із посиланням на "5 канал".

Програмне забезпечення для розпізнавання особи отримало назву ID Check. Воно було створене MasterCard в партнерстві з Google, Apple і Samsung.

У першому тестуванні візьмуть участь 500 власників карток.

Для користування послугою потрібно встановити спеціальну програму, за допомогою якої і буде здійснено процес зчитування біометричних даних особи або відбитка пальця.

У випадку з селфі для ідентифікації користувача також потрібно моргнути перед камерою. Це потрібно для того, щоб ніхто не зміг підставити замість обличчя, наприклад, фотографію.

Після сканування система переводить зображення в машинний код, далі кешує його та порівнює отримані дані з тими, що зберігаються на серверах компанії. MasterCard запевняє, що зберігатиме не фотографії, зроблені користувачами, а лише їх алгоритми.

"Нове покоління любить селфі. Я думаю, що вони вважатимуть цю ідею класною. Вони будуть активно користуватися такою послугою", - сказав Аджей Бала, відповідальний за розробку інноваційного рішення.

Нагадаємо, нещодавно у Білому домі дозволили робити селфі. Проте палиці для селфі там заборонені. Не можна ними користуватися й у парках "Дісней".