Валютний закон створює небезпеку всій банківській системі, - Порошенко

Закон про реструктуризацію валютних кредитів створює небезпеку для всієї банківської системи країни та стабільності економіки

Про це передає Еспресо.TV із посиланням на Twitter глави держави.

"Нардепи отримали жорстку реакцію на голосування Закону про реструктуризацію кредитних зобов'язань. Радий відповідальній позиції суспільства!", - написав він.

Також у своєму Facebook президент наголосив, що пишається українцями і розчарований політиками.

"Я гордий за наше суспільство, яке жорстко відреагувало на підтримку Парламентом проекту Закону "Про реструктуризацію зобов’язань за кредитами в іноземній валюті" і розчарований політиками, які ставлять під загрозу стабільність економіки, роздають нездійснені обіцянки!", - зауважив глава держави.

Лідер держави відзначив, передає ВВС, що закон створює небезпеку для всієї банківської системи країни та стабільності економіки, а його автори - роздають нездійсненні обіцянки.

"Несправедливо буде за рахунок коштів всіх платників податків задовольнити потреби 65 тис, тобто менше ніж десятої частки відсотка, тих, хто не хоче, або іноді і не може обслуговувати валютні кредити", - пояснив президент.

За словами Петра Порошенка, закон про реструктуризацію валютних кредитів у нього викликав тривогу за майбутнє парламентської коаліції. Водночас він не звинуватив жодну конкретну фракцію, зазначивши, що "безвідповідально" проявили себе представники всіх фракції.

Нагадаємо, на сайті Верховної Ради зареєстрували законопроекти про скасування прийнятих законів про реструктуризацію валютних кредитів та Національну поліцію.

Як повідомлялося, що 2 липня Верховна Рада прийняла два закони: про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті та про Національну поліцію. Згодом депутати схаменулись і розпочали масове відкликання своїх голосів.