Порошенко назвав причину відставки Наливайченка

Президент України Петро Порошенко назвав одну з причин відставки екс-глави Служби безпеки України Валентина Наливайченка

 Про це заявив Порошенко в інтерв'ю телеканалу "Україна", передає Еспресо.TV.

"Я був кардинально незадоволений функціонуванням перевірок на лінії зіткнення, і це була одна з причин прийняття мною рішення щодо зміни керівництва Служби безпеки України, яка несе безпосередню відповідальність за цей процес", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що система пропуску на лінії розмежування повинна стати надійним заслоном від контрабанди та передачі зброї.

Також Порошенко наголосив, що українці повинні мати можливість вільно відвідати своїх близьких, поїхати на могилу до батьків, і зробити все можливе, щоб реінтегрувати ці території в Україну, закінчивши окупацію.

Президент нагадав, що паперові пропуску в зоні АТО скоро будуть ліквідовані, і замість них найближчим часом буде запущена система видачі електронних документів для перетину лінії розмежування з окупованими територіями Донецької і Луганської областей.

Нагадаємо, екс-голову СБУ Валентина Наливайченка Верховна Рада звільнила з посади 18 червня.

Тимчасово виконувати його обов'язки призначили першого заступника голови СБУ Василя Грицака.

1 липня Петро Порошенко вніс до Ради пропозицію про його призначення головним СБУшником країни.

Василю Грицаку 48 років, в структурі СБУ він почав працювати у 1991 році в Рівненській області, у різні час був головою СБУ Києва та Київської області.

Посаду першого заступника голови служби Грицак поєднував із посадою керівником Антитерористичного центру при СБУ.