Прокурор, якого Сашко Білий тягав за краватку, попався на хабарі

Рівненські правоохоронці затримали прокурора районної прокуратори Андрія Таргонія. Саме його рік тому тягав за краватку загиблий член "Правого сектору" Олександр Музичко на прізвисько Сашко Білий

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Рівне вечірнє".

"Правоохоронці Рівного затримали Таргонія на отриманні хабара в розмірі 50 тис. грн. Затримання проходило на робочому місці Таргонія – в Рівненській районній прокуратурі. В ньому взяли участь представники прокуратури та спецпідрозділ УМВС "Сокіл", - пише видання.

Зазначається, що частину суми було знайдено при ньому – в шухляді його столу. Це 15 тис. грн міченими купюрами. При цьому Таргоній відмовився видати їх самостійно, тому правоохоронці були змушені обшукати його робоче місце. Решту 35 тис. грн Таргоній попередньо віддав адвокату-спільнику.

Проти нього відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Прокуратура області працює над тим, щоб винести йому підозру і добиватися його арешту в суді. Таргонію відповідно до статті ККУ, яку йому приписують, загрожує 8-12 років позбавлення волі із забороною займатися надалі своєю професійною діяльність протягом наступних 3 років. Також статтею передбачена конфіскація майна. 

Очевидці стверджують, що під час свого затримання Андрій Таргоній оперативно зателефонував своїй мамі – Ірині Таргоній, яка приїхала і заважала правоохоронцям потрапити в середину будівлі. Саме мама прокурора виступила публічно на його захист в 2014 році, коли Сашко Музичко тягав його за краватку. Тоді вона стверджувала, що її син – чесний охоронець закону.

Нагадаємо, "кривдника" рівненського прокурора Сашка Білого було вбито торік 25 березня.