Російського хокеїста у США кинуть за грати на 3 місяці

Суддя округу Лос-Анджелес Ерік Тейлор прийняв до уваги угоду зі слідством російського захисника клубу Національної хокейної ліги (НХЛ) "Лос-Анджелес Кінгз" В'ячеслава Войнова

Росіянин визнав себе з винним в "дрібному правопорушенні" і пішов на угоду зі слідством, відмовившись від права на проведення судового процесу за обвинуваченням у побутовому насильстві, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

Прокуратура, повідомляючи про умови угоди, оголосила, що Войнов отримає 90 днів в'язниці і 3 роки випробувального терміну. У випадку "гарної поведінки" термін тюремного ув'язнення може бути скорочений до 45 днів, заявив представник прокуратури Френк Даннік. Відбувати покарання хокеїст буде у в'язниці округу Лос-Анджелеса або в іншому місці. Також прокуратура наполягає на депортації хокеїста.

Якщо Войнов порушить умови випробувального терміну, то його термін утримання у в'язниці збільшиться до 364 днів.

Суддя заявив, що Войнов має почати відбувати свій термін не пізніше 14 липня. На російського хокеїста також накладено штраф $700.

Як відзначають в кулуарах суду, останнє слово залишається за суддею Еріком Тейлором, який має затвердити вирок. Не виключено, що він може внести до нього зміни.

Російський хокеїст був арештований в ніч на 20 жовтня 2014 р. поліцією каліфорнійського Редондо-Біч після того, як доставив до лікарні дружину Марту Варламову. У неї були удари і синці, а також поріз під оком. Лікарі запідозрили побутове насильство і викликали поліцію. Войнова негайно затримали. Пізніше його випустили під заставу. Одночасно проти росіянина було розпочато розслідування, яке перейшло в кримінальну справу.