СБУ затримала зловмисника, який хотів нажитися на переселенцях

Служба безпеки України спільно з міліцією затримала "на гарячому" посадовця управління соціального захисту населення одного з районів Луганщини

Зловмисник сприяв незаконному оформленню пенсій та нарахуванню соцвиплат псевдопереселенцям, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу СБУ.

"Відповідно до українського законодавства реєстрація переселенців має здійснюватись лише за умови їхньої особистої присутності або на підставі довіреності. Однак чиновник оформляв довідки на людей, які фактично не виїжджали з території, що контрольована проросійськими терористами. За кожну довідку держслужбовець отримував по 300 грн. Усього з листопада минулого року зловмисник отримав понад 50 тис. грн неправомірної вигоди", - пишуть силовики.

Зазначається, що зареєстровано кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативні та слідчі дії.

Також Служба безпеки України викрила підробку документів працівниками управління соціального захисту населення одного з районів Харківщини.

"Двоє держслужбовців систематично вносили неправдиві відомості до актів обстеження матеріально-побутових умов проживання вимушених переселенців з тимчасово окупованої території України чи районів проведення АТО. Зокрема, в актах засвідчувалося обстеження місця проживання переселенців, хоча фактично вони там не знаходились. Надалі підроблені документи були підставою для оформлення довідок про поставлення на облік та виплат соціальної допомоги", - йдеться у повідомленні.

Також СБУ оприлюднило інформацію про перекриття каналу контрабандних поставок харчування терористам.