У Держдумі заявили, що ОБСЄ "виродилася і подихає"

Перший заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Калашников (КПРФ) заявив, що ОБСЄ вже не виконує тих функцій, які були закладені в неї при створенні

На думку політика, ОБСЄ "виродилася і подихає", повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

"Я хотів би повернутися до того, що таке ОБСЄ і що таке сьогодні ця організація. Вона фактично виродилася. Організація, в яку нас привів Радянський Союз і в якій було три виміри. Заради цього вона і створювалася. Виміри ці були: економічний, був вимір безпеки, тобто військовий, і останній вимір - гуманітарний - з прав людини, теж чітко було прописано там", - сказав Калашников.

На його думку, всі ці три виміри були вихолощені.

"Рання Росія все зробила для того, щоб разом із Заходом, підігравши Заходу, вихолостити всі ці три виміри. Ми з економіки уклали угоду з ЄС і збирали такі саміти до останнього часу, з безпеки всю сферу передали в НАТО, в Раді НАТО - Росія, і в області прав людини ми в Раді Європи з вами виконуємо рішення ЄСПЛ. Значить, жодних вимірів ОБСЄ сьогодні немає, і дивуватися тому, що ця організація подихає, і радіти з того, що вона іноді нас підтримує... іноді в Україні, не варто", - вважає російський політик.

Нагадаємо, Фінляндія не дала спікеру російської Держдуми Сергію Наришкіну дозвіл на в'їзд в країну для участі в сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, так як він перебуває в санкційному списку Євросоюзу.

У відповідь російська делегація в повному складі відмовилася від поїздки.