У Раді сьогодні збиратимуть підписи проти закону про реструктуризацію кредитів

У Верховній Раді України сьогодні, 3 липня, пройде збір підписів за визнання недійсним голосування за закон про реструктуризацію валютних кредитів

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко, передає Еспресо.TV.

"Перед початком засідання Ради будемо збирати підписи під таким зверненням щодо визнання нечинним голосування за популістський закон про валютні кредити. З попереднього обговорення, прогнозую багато охочих підписатися", - зазначив він.

Нардеп також оприлюднив текст звернення.

Так, у зверненні до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана говориться, що при голосуванні за законопроект № 1558-1 були порушені положення закону України "Про регламент Верховної Ради України", а саме: після нерезультативного голосування зазначеного законопроекту в третьому читанні й в цілому, яке набрало 225 голосів, не було здійснено процедуру повернення до розгляду раніше відхиленого законопроекту.

"Отже, голосування, яке набрало 229 голосів, не можна вважати таким, що було проголосовано за законопроект в цілому", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, 2 липня Верховна Рада підтримала у третьому читанні та в цілому законопроект "Про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті".

"За" проголосували 229 народних депутатів.