У Польщі знайшли кандидата на посаду посла в Україні

Очолити дипломатичне представництво може чинний речник МЗС Польщі Марцін Войцеховський

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Наступної середи комісія Сейму із закордонних справ рекомендуватиме кандидатів на чотири дипломатичні представництва – в Україні, Греції, Казахстані та Пакистані. Кандидатом на посла Польщі в Києві є речник МЗС Марцін Войцеховський", - повідомили в секретаріаті комісії із закордонних справ нижньої палати польського парламенту.

Марцін Войцеховський, що зараз працює речником польського МЗС, може замінити на посаді посла Генрика Літвіна. Він працює в Україні досить довго - з травня 2011 року.

Новий кандидат на посаду раніше був журналістом міжнародного відділу часопису Gazeta Wyborcza. Войцеховський працював воєнним кореспондентом на Балканах, а також був кореспондентом видання в Україні і Росії.

Він вільно володіє українською мовою, є автором численних статей з тематики українсько-польських відносин, зокрема періоду Другої світової війни.

В 2010 році Войцеховський став лауреатом нагороди українсько-польського примирення, яка щороку присуджується українцям і полякам за значний внесок у популяризацію і поглиблення відносин між обома країнами.