Фотофакт: Порошенко нагородив героїв-визволителів Донбасу

Рік тому, 4 липня, українські бійці звільнили Слов'янськ та Краматорськ від терористів "ДНР" та російських терористичних військ

Про це президент Петро Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook, передає Еспресо.TV.

"На сьогодні ціною титанічних зусиль ми зміцніли вже настільки, що готові до оборони супроти найбільшої та найкраще озброєної армії на континенті. Проте я наполягав і буду наполягати на пріоритетності політичного врегулювання", - написав Петро Порошенко.

Звертаючись до воїнів-визволителів Слов’янська та Краматорська, він наголосив: "Наша спільна мета – відновити територіальну цілісність України".

Глава держави від імені Українського народу висловив подяку воїнам за їх ратний подвиг та героїзм. "Цей день, 4 липня, назавжди увійшов у новітню історію України. Рік тому відбулася подія, яка на весь світ засвідчила, що Збройні Сили України здатні не лише захищати і обороняти, але й робити блискучі наступальні операції. Символом цієї міці стала праця наших Збройних Сил по звільненню Слов’янська. Слов’янська, який був символом знущання над українцями, в підвалах слов’янського СБУ було десятки закатованих українських патріотів, де знущалися над Українським прапором, Українською державою. Дякуючи вашим спільним зусиллям і блискуче проведеній операції Слов’янськ було звільнено від російсько-терористичних найманців", – заявив президент, звертаючись до військових.