У центрі Єревана знову збираються протестувальники

Сьогодні ввечері один з координаторів руху протесту Давид Сансарян представить нову стратегію активістів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

Мітингувальники проти зростання тарифів на електроенергію у Вірменії знову почали прибувати на перекритий вже більше 10 днів проспект Маршала Баграмяна в центрі столиці. Незважаючи на вихідний, маніфестанти лише періодично з'являлися на місці проведення акції. Причиною тому могла стати рекордно спекотна погода (температура повітря досягала 37 градусів), що встановилася в місті.

З встановлених на барикадах, що перекривають вулицю, динаміків знову зазвучали патріотичні пісні. Музичний супровід акцій вже став своєрідною традицією мітингувальників. 

Очікується, що один з координаторів руху протесту в Єревані Давид Сансарян представить на суд присутніх нову стратегію активістів. Якщо його пропозиція отримає схвалення, то мітингувальники зроблять "рішучі кроки", суть яких Сансарян не розкрив, проте підкреслив, що дії будуть носити мирний характер.

Разом з тим, в поліції стверджують, що володіють достовірною інформацією про підготовлювані провокації під час мітингів у столиці. "Сюди прийдуть люди, які закличуть встановити намети, знаючи, що поліція виступить проти цього, присунути барикади до поліцейських, влаштувати провокацію проти поліцейських, перекрити інші вулиці Єревану", - заявив начальник управління інформації та зв'язків із громадськістю відомства полковник Ашот Агаронян.

У свою чергу, активістка Заруї Оганесян, що входить в "стару" ініціативну групу, яка відмовилася брати участь у блокуванні проспекту, зазначила, що "вони відкинули вертикальну систему, властиву політичним партіям". Разом з тим, вона вважає, що "громадськість не навчилася працювати в горизонтальній площині громадських ініціатив, що це треба пояснювати населенню". 

Нагадаємо, акція протесту проти підвищення цін на електроенергію проходить у Вірменії з 19 червня. Основною вимогою учасників акції стало скасування підвищення тарифу на електроенергію.