З України депортують іноземця, котрий підтримував терористів

Співробітники Служби безпеки України затримали в Києві громадянина Грузії, який перебуває в розшуку за скоєння тяжких злочинів у низці країн СНД

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ, передає Еспресо.TV.

В Україну зловмисник прибув нелегальним каналом з території Росії, який вже блоковано українською спецслужбою. Під час переховування в Києві він налагодив зв’язки з місцевим криміналітетом. Крім того, у соціальних мережах неодноразово висловлював підтримку терористичним організаціям т.зв. "ДНР/ЛНР".

"Після затримання Служба безпеки прийняла рішення про видворення громадянина Грузії з нашої країни. У взаємодії з партнерськими правоохоронними органами зловмисника вислано до країни походження у встановленому порядку", - йдеться у повідомленні.

Служба безпеки України наголошує, що громадяни, які причетні до нелегального переправлення іноземців на територію України, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). У випадку сприяння в’їзду та перебуванню в Україні членів терористичних організацій – за ст. 258-4 (сприяння вчиненню терористичного акту) Кримінального кодексу України.