Закон про реструктуризацію валютних кредитів буде переголосований

У БПП вважають, що закон 1558-1 – це крах банківської системи

Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив перший заступник голови фракції "БПП" у парламенті Ігор Кононенко, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу БПП.

Группа депутатів від БПП зареєструвала проект постанови про порушення голосування під час розгляду законопроекту № 1558-1 щодо повернення валютних кредитів.

"На наступному тижні, якщо буде позачергове засідання парламенту, чи через тиждень на плановому засіданні – цей закон буде переголосований. Наша фракція не дасть жодного голосу за нього, бо цей законопроект несе за собою більше ніж 90 мільярдів гривень збитків для банківської системи країни. По суті – його неможливо реалізувати. Якщо він буде реалізований, то це крах для банківської системи України", – зазначив Ігор Кононенко.

Нагадаємо, 2 липня депутати з другої спроби ухвалили у третьому читанні і в цілому законопроект 1558-1 про реструктуризацію валютних кредитів.

Вже 3 липня депутати від фракції "Батьківщина" Альона Шкрум та Ігор Луценко, а також нардепи від БПП Олександр Черненко і Олег Мусій заявили про відкликання голосів за законопроект.