Прем'єр Італії вважає необхідним продовжувати переговори із Грецією

Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці заявив, що дискусії з Грецією доведеться відновити незалежно від результатів референдуму

Про це Ренці заявив в інтерв'ю газеті Il Messaggero, повідомляє Еспресо.TV із посиланням УНІАН.

"Ми повинні знову почати говорити один з одним знову - ніхто не знає про це краще, ніж Ангела Меркель", - заявив прем'єр.

"Коли ви бачите заплакану пенсіонерку перед банком або людей, що стоять в черзі для пунктів видачі готівки, ви розумієте, як це важливо для країни – щоб все не закінчилося, як зараз", - уточнив він.

У той же час Маттео Ренці визнає неможливість відмовитися від вимог до Греції.

"Неможливо зберегти Грецію без зобов'язань грецького уряду: з реформування пенсій та боротьби з ухиленням від оподаткування", - уточнив він.

Нагадаємо, у Греції стартував загальнонародний референдум, на якому жителі країни мають вирішити, чи варто Афінам погодитися з вимогами кредиторів. Його перші підсумки буде підведено вже ввечері 5 липня.

Пізніше президент Європарламенту Мартін Шульц у день референдуму в Греції щодо долі фінансової підтримки країни пригрозив грекам, що вихід країни з єврозони фактично неминучий, якщо вони проголосують "проти" пропозицій кредиторів.