Соратник Нємцова Кара-Мурза поїхав із Росії на лікування

Журналіст і активіст опозиції Володимир Кара-Мурза-молодший, який постраждав від сильного отруєння і перебував кілька днів у комі в одній із московських лікарень, вилетів на реабілітацію за кордон

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на Інтерфакс.

"Мені зателефонував Кара-Мурза старший і попросив від усіх близьких Володі подякувати за слова підтримки та допомогу. Літак із Володею вже вилетів за кордон", - сказав у неділю адвокат партії РПР-ПАРНАС Вадим Прохоров на з'їзді.

Він зазначив, що за кордоном Кара-Мурза буде проходити реабілітацію упродовж декількох місяців.

"Сподіваємося, що вже до осені він повернеться в Москву і візьметься за роботу", - сказав Прохоров.

27 травня повідомлялося, що Кара-Мурза-молодший був госпіталізований у Першу Міську лікарню. Того самого дня головний лікар лікарні Олексій Свєт повідомив, що стан опозиційного публіциста стабільно важкий, найімовірніше, мова йде про панкреатит і двосторонню пневмонію.

Свєт повідомляв, що Кара-Мурза-молодший не транспортабельний. 3 червня головний лікар підтвердив інформацію про те, що пацієнт вийшов із коми.

Низка експертиз та аналізів, у тому числі в закордонних клініках, показала, що різке погіршення стану здоров'я Кара-Мурзи-молодшого, швидше за все, викликало передозуванням антидепресантами, повідомило "Інтерфаксу" в кінці червня джерело, знайоме з ситуацією.

Читайте також: Соратник Нємцова виходить з коми після отруєння.