Аналітики вважають, що Греції варто забути про єврозону

Більшість аналітиків вважають, що вихід Греції з єврозони виглядає найімовірнішим сценарієм розвитку подій

Про це заявили аналітики JPMorgan, Barclays, інвестиційного банку BMO Capital Markets, аналітичної компанії Oxford Economics Ltd і лондонської консалтингової компанії Teneo Intellegence за підсумками голосування на референдумі в Греції, передає Еспресо.TV з посиланням на Bloomberg.

"Незважаючи на те, що ситуація нестабільна, вихід Греції з єврозони виглядає більш ймовірним", - цитує агентство повідомлення JPMorgan за підсумками голосування.

Крім цього, в повідомленні наголошується, що вихід країни з валютного союзу може відбуватися "хаотично".

"Вихід з єврозони - це найбільш вірогідний сценарій зараз. Для європейських лідерів узгодити умови нової програми допомоги Афінам з нинішніми грецькою владою буде вкрай складно", - відзначає за підсумками референдуму Barclays.

Аналітики компанії також підкреслюють, що лідерам країн ЄС складно буде "продати" домовленості з Грецією громадянам власних країн.

Вихід Греції із зони євро також вважають базовим сценарієм аналітики інвестиційного банку BMO Capital Markets. Аналітична компанія Oxford Economics Ltd оцінює ймовірність виходу Греції з валютного союзу в 85%, лондонська консалтингова компанія Teneo Intellegence - в 75%.

Нагадаємо, за остаточними результатами референдуму 61,31% греків висловилися проти умов угоди з кредиторами щодо грецької заборгованості.

Пізніше міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс подав у відставку. За його словами, деякі учасники Єврогрупи проти його подальшої участі в переговорах.

А уряд Греції заявив, що готовий негайно повернутися за стіл переговорів для того, щоб знайти прийнятне рішення.