Barclays прогнозує вихід Греції з єврозони

Експерти Barclays, оцінивши попередні результати референдуму в Греції, дійшли висновку, що вихід Греції з єврозони на даний момент є найбільш імовірним сценарієм розвитку подій

Про це йдеться в звіті інвесткомпанії, передає Еспресо.TV з посиланням на Газета.RU.

На момент створення звіту в Греції було підраховано 75% голосів. На той момент проти вимог кредиторів проголосували 61,5% греків.

"Вихід з валютного союзу зараз є найбільш імовірним сценарієм. Для лідерів країн єврозони узгодити програму фінансової допомоги з чинним грецьким урядом буде вкрай складно, враховуючи, що Греція відхилила останні пропозиції", - наголошується в документі.

Рада керівників ЄЦБ в понеділок буде обговорювати умови програми кредитування грецьких банків ELA.

"Імовірно він закриє ELA не раніше 20 липня", - вважають в Barclays. Призупинення програми екстреної підтримки ліквідності грецьких банків може призвести до необхідності надрукувати в Греції національну валюту для вливання ліквідності і капіталу в банки.

Читайте також: Чи керуватиме Путін Грецією

Введення національної валюти означає вихід з єврозони, наголошується в документі.

Раніше Єврокомісія неодноразово заявляла, що вступ до єврозони є незворотним процесом, оскільки механізму виходу країн з єврозони немає. На сьогоднішній день жодна країна ще не залишала зону євро.

Нагадаємо, за остаточними результатами референдуму 61,31% греків висловилися проти умов угоди з кредиторами щодо грецької заборгованості.