Фотофакт: Київський дизайнер створив футболки для патріотів столичних районів

Тепер кияни зможуть носити футболки з принтами, заснованими на міських стереотипах

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на DreamKyiv.

Нова київська марка TheFirma запустила серію футболок Localz. У першому випуску - одяг для патріотів Троєщини, Оболоні, Печерська і Солом'янки. На підході - Лук'янівка і Позняки, а також іронічні принти на тему Києва в цілому. Засновник марки і автор дизайну Ігор Ревенко пояснив свій задум: "У Києві часто можна зустріти людей в майках з написами Brooklyn, Bronx або щось в цьому дусі. Побачивши в черговий раз таку футболку, я подумав, який сенс носити принт Brooklyn, якщо ти живеш, наприклад, на Оболоні. Так я вирішив зробити серію локальних принтів. Тим більше, що кожен з районів Києва має свою специфіку".

Як пояснює сам автор, за основу він взяв міські стереотипи. "Зараз на ринку багато пафосних патріотичних речей, а у нас тут - локальний патріотизм з нальотом іронії. Тому на футболці з Оболонню - дві схрещені пляшечки пивця - відсилання до потягування пивка на оболонських лавочках і одного з найбільших українських пивзаводів, який знаходиться на території району. Троєщину символізує кастет і невеликі плями крові - це данина відомому стереотипу про троєщинських гопників. А Поділ нині став центром тусовки хіпстера, тому і принт виконаний в класичному хіпстер-стилі - тут у нас вуса, окуляри, плюс трамвайчик - символ старого доброго Києва. Печерськ - це дорого-багато, тому на футболці чіткий і конкретний символ статусу - діамант і корона", - розповів він.

Ігор Ревенко каже, що спочатку хотів зробити такі футболки лише для себе і друзів. "Але потім вирішив відкрити повноцінний інтернет-магазин. Тим більше, що у мене є й інший проект - чашки "Каву йдеш пити" із зображенням Ігоря Коломойського. Цей мем настільки сподобався людям, що вже третій місяць я не перестаю друкувати чашки і розсилати їх в усі регіони України. Так що я об'єднав ці проекти під маркою TheFirma на одному майданчику", - пояснив він.