Квіташвілі назвав свою найбільшу помилку на посаді голови МОЗ

Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі вважає, що його найбільшою помилкою за час роботи у міністерстві стала недооцінка української бюрократії

Про це він заявив у інтерв'ю "5 каналу", повідомляє Еспресо.TV.

"Я недооцінив ту машину бюрократії, яка тут була. Помилкою було обіцяти щось в короткі терміни, що потім стало неможливим", - зазначив глава МОЗ.

Квіташвілі, повідомив, що на початку роботи над новими законами у лютому він пообіцяв внести їх на розгляд парламенту найближчим часом.

"Коли я це зробив, один хороший юрист сказав: "Ви що, в березні думаєте"? Ну ясно, що в березні. Він говорить, що неможливо. Як неможливо? На його думку, навіть до червня неможливо. І почав мені говорити про погодження, Кабмін і ще щось. Я думав, що вони жартують або лякають мене. Це ж у лютому було, а ось вже початок липня, і нічого в Раді немає! Було помилкою недооцінювати цю ситуацію", - наголосив міністр.

Він стверджує, що дізнався про намір фракції "Блок Петра Порошенка" ініціювати його відставку із ЗМІ. "Я дізнався про це по телебаченню і з преси. Зі мною ні голова фракції, ніхто інший не спілкувався", - підкреслив Квіташвілі.

За словами міністра, несподіванкою для нього стала не стільки ініціатива його можливої відставки, скільки швидкість прийняття даного рішення. "Це довго готувалося, варилося, але для мене було дивно, що така ескалація цієї теми була за дні фактично", - сказав очільник МОЗ.

Квіташвілі зазначив, йому вдалося не лише змінити систему держзакупівель, але й адміністрування державних програм. "Усі концентруються на торгах, а там є проблеми і по номенклатурі, і по роздачі по країні", - наголосив він.

Міністр також повідомив, що його команді вдалося відновити співпрацю з багатьма міжнародними організаціями, які вже не хотіли працювати з МОЗ через проблеми комунікації.

Нагадаємо, 2 липня Квіташвілі підтвердив інформацію про свою відставку.