Греція таки подовжила "банківські канікули"

Влада Греції вирішила відкласти відновлення роботи банків, які закрилися минулого тижня на фоні паніки через можливий вихід держави із зони євро

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на ВВС.

За даними інформагентств, це рішення вже підтвердили в уряді. За останніми даними, банки будуть закриті щонайменше до середи, 8 липня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обмеження роботи банків продовжать до п'ятниці.

На вівторок, 7 липня, заплановано екстрену зустріч міністрів фінансів зони євро, де вони розглянуть нові пропозиції Греції про виділення їй кредиту.

У Греції 5 липня пройшов референдум, більшість учасників якого проголосували проти виконання умов міжнародних кредиторів, що вимагають підвищити податки і відмовитися від низки соціальних пільг для оздоровлення економіки країни.

Якщо Греція не виконає умови, кредитори загрожують відмовити їй у фінансовій підтримці. Країна вже відтермінувала виплати за своїм державним боргом. Їй загрожує виключення із зони євро.

Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німечини Ангела Меркель заявили, що двері для відновлення переговорів про заборгованість Греції залишаються відкритими.