На кометі Чурюмова-Герасименко знайшли життя

Британські астрономи повідомили, що на кометі Чурюмова-Герасименко є безліч мікробів неземного походження

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на "Новое время".

На думку фахівців, на присутність живих організмів під льодом вказує, зокрема, багата органічними сполуками чорна кора небесного тіла.

Гіпотезу науковці презентують на конференції Королівського астрономічного товариства, яка починається сьогодні, 6 липня, в Лландідно.

Тим не менше ні у орбітального апарату місії Розетта, ні у зонду Філи немає приладів для визначення наявності живих організмів.

Макс Уолліс з Кардіфського університету та Чандра Вікрамасінгх, голова Бекінгемского центру астробіології, вважають, що середовище комети пристосоване для життя краще, ніж полярні райони Землі. Вони підкреслили, що тільки наявністю мікробів можна пояснити такі аномальні явища на поверхні комети, як темна кора, лід, кратери з плоским дном і безліч гігантських валунів.

Астрономи також розробили модель процесів, які протікають на поверхні комети. Ця модель свідчить, що живим істотам для заселення небесного тіла потрібна рідка вода, а вони можуть ховатися в тріщинах льоду. Також в мікроорганізмах обов'язково мають міститися солі-антифризи, які дозволяють виживати при температурі мінус 40 градусів за Цельсієм - така "погода" на кометі при нагріванні Сонцем.

Крім того, про можливу наявність життя на кометі Чурюмова-Герасименко свідчить присутність безлічі органічних молекул на її поверхні, організованих більш складним чином, ніж прості вуглеводні. Молекули побачили на знімках, зроблених інфрачервоною камерою апарату Розетта.