Тренерів медалістів Євроігор-2015 не пустили до Порошенка на зустріч

Головний тренер збірної України з боксу Дмитро Сосновський розповів, що після повернення з І Європейських ігор його та ще 17 наставників з інших видів спорту запросили до президента України на зустріч, а потім просто не пустили на прийом

Про це Сосновський розповів "Високому замку", повідомляє Еспресо.TV.

"29 червня ми прилетіли з Баку, нам сказали, що 30 червня будемо на прийомі у глави держави. У вівторок разом зі своїми спортсменами, які здобули п'ять медалей, прийшли на Банкову. Були одягнені в парадну форму, мали піднесений настрій. Однак до президента мене і ще 17 тренерів не допустили - сказали, що нас немає в списках. Хоча, знаю, наші прізвища були в поданні Мінспорту. Не знаю, кому потрібно було нас так зганьбити. Шкода, що образили багатьох заслужених людей, у тому числі 77-річного наставника наших лучників, одного з найкращих тренерів світу Віктора Сидорука, який привів команду до золотих медалей. Проігнорували тренерів наших баскетболістів, які повернулися з медалями, стрибунів у воду. Деякі фахівці, залишивши невідкладні справи, приїхав до Києва з Черкас, Харкова, Луганської області. А їх просто кинули", - бідкається Сосновський.

Як зазначається, в Адміністрації президента готові були прийняти 80 спортсменів та їхніх тренерів, заздалегідь повідомили про це Міністерство молоді та спорту. Однак у відомстві Ігоря Жданова цю інформацію проігнорували і розіслали запрошення 120 представникам України на Європейських іграх.

Нагадаємо, у Баку-2015 українці здобули 46 медалей8 золотих, 14 срібних та 24 бронзових нагороди. Україна посіла 8 загальнокомандне місце.