У ГПУ розповіли, як ловили "діамантових" прокурорів-хабарників

Заступник генпрокурора Давид Саквалерідзе розповів деталі затримання скандальних прокурорів-хабарників

Про це він написав у своєму Facebook, передає Еспресо.TV.

За словами Саквалерідзе, при отриманні хабара понад 3 млн грн були затримані перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури і заступник прокурора Київської області, які "кришували" корупційні схеми.

"Ми отримали інформацію від підприємця, що займається видобутком піску, про вимагання з боку працівників прокуратури Київської області, дії яких, по суті, призвели до зупинки його бізнесу. Він відмовився йти на незаконну оборудку і, повіривши нам, передав деталі справи", - написав він.

Заступник генпрокурора також зазначив, що затримані ГПУ та СБУ київські прокурори діяли не самі по собі, а під початком "великого начальника" зі стін Генпрокуратури, який "вважав себе недоторканним".

"При проведенні обшуків у фігурантів було виявлено близько 400 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова та холодну зброю, багато ювелірних виробів і 39 пакетів з діамантами. Дії корупціонерів будуть кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України, що передбачає безальтернативне позбавлення волі від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальної конфіскацією та конфіскацією майна. Ми будемо домагатися найвищої міри запобіжного заходу", - уточнив він деталі затримання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві затримали vip-прокурорів із $500 тис., діамантами та зброєю. Пізніше затримання прокурорів-хабарників прокоментував президент Петро Порошенко. А голова Одеської області Михайло Саакашвілі повідомив, що справу прокурорів-хабарників активно намагаються "зам'яти".