У Києві затримали vip-прокурорів із $500 тис., діамантами та зброєю

СБУ затримала заступника прокурора Київської області та першого заступника глави слідчого управління ГПУ за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат від фракції "Блоку Петра Порошенка"  Мустафа Найєм, передає Еспресо.TV.

Нардеп також повідомив прізвища "vip - прокурорів". Це заступник прокурора області Олександр Корнієць та перший заступник глави слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін. 

"За моєю інформацією, під час затримання у посадовців було виявлено в цілому близько $500 тис, а також коштовності та цінні папери. Зокрема, під час обшуку у Шапакіна було знайдено: $130 тис. в кабінеті; $ 30 тис., 22 тис. євро у будинку; $170 тис. і 500 тис. грн у квартирі; документи на депозитні вкладення на суму 800 тис. грн, а також незареєстровану вогнепальну зброю і боєприпаси", - написав депутат. 

Також, за його словами, під час обшуку у Корнійця було знайдено 35 пакетів з діамантами, загальною кількістю 65 каменів. 

Операція проводилася під керівництвом заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе та голови СБУ Василя Грицака.

"А тепер дивовижне. За результатами цієї операції було відкрито кримінальне провадження відносно ... Давида Сакварелідзе. Справу відкрив перший заступник генпрокурора Володимир Гузир за статтею "захоплення державної установи". Справа у тому, що під час затримання посадовців був використаний загін Альфа, якому довелося виламувати двері в кабінетах затриманих чиновників", - написав Найєм. 

 

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у прокуратурі Київської області проводиться обшук через хабар.