У Міноборони розказали, навіщо бойовики вийшли з Широкиного

Незаконні терористичні угруповання так званих "ЛНР/ДНР" отримали наказ з Москви продемонструвати реальні кроки роззброєння напередодні нового етапу переговорів у Мінську

З цією метою бойовики відвели свої війська на 5 км від селища Широкине. Про це в ефірі "5 каналу" заявив директор Департаменту соціальної і гуманітарної політики Міністерства оборони Валентин Федічев, повідомляє Еспресо.TV.

"Саме напередодні нового етапу перемовин у Мінську з'явилась ініціатива бойовиків щодо виведення військ з Широкиного, а це дійсно відбулося, вони (війська терористів. - Ред.) зараз знаходяться на відстані 5 км від Широкиного", - сказав він.

Водночас Федічев висловив думку, що наразі Росія змінила засоби, якими намагається досягти керованості Україною. Зокрема, за його словами, РФ взяла за мету, аби урегулювання конфлікту відбулося на умовах терористів й Україна прийняла до свого складу так звані "ЛНР" та "ДНР".

"Тому керованим з Москви Плотницькому і Захарченку, ми так вважаємо, дали завдання продемонструвати світу свої реальні кроки до припинення вогню", - пояснив представник Міноборони.

З цією ж метою, на його думку, ватажок "ДНР" Захарченко видав наказ, який сьогодні був розповсюджений в Інтернеті, щодо розформування 8 батальйонів, у тому числі "Оплоту", й "Православної армії".

"Вони (бойовики. - Ред.) демонструють, що саме підконтрольні Москві формування взяли в свої руки ініціативу для встановлення миру", - додав Федічев.